Squash Rakkestadhallen

Om Squash

Squash er en innendørs racketsport

Squash spilles vanligvis av to spillere, men også noen ganger av fire i doublekamper. Squash spilles i innendørs baner som har fire vegger, og med standardiserte racketer og en liten, hul, gummiball. Squash regnes som en fysisk krevende sport.

Det er ikke uvanlig å forbrenne 700–1000 kilokalorier i løpet av en times spill.

Regler

Ballen slås mot frontveggen/eventuelt via en annen vegg. Ballen må treffe nedenfor de øvre vegglinjene. På frontveggen må den også treffe over platen (når det serves, over servelinjen). Dersom platen treffes gir den gjerne fra seg en lyd. En kamp består av 3 eller 5 games.
En slagveksling innledes med at den ene spilleren server med å slå ballen direkte mot frontveggen fra den ene siden av banen over til motstanderen på den motsatte siden.

De etterfølgende slagene må slås direkte mot frontveggen eller via de andre veggene. En spiller må senest returnere ballen før den treffer gulvet for andre gang. Slagvekslingen avgjøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes motstanderen å returnere ballen korrekt til frontveggen.

Bane og utstyr

En squashbane til singlebruk er 9,75 meter lang og 6,40 meter bred. Frontveggen måler i høyden 4,75 meter, bakveggen 2,13 meter. Double spilles enten på en single-bane eller på en doublebane, som er ca. en meter bredere.
En squashracket ligger i størrelse og vekt mellom en badmintonracket og en tennisracket. Normalt er den ca. 65 cm. lang og veier 110–180 gram.

Squashballer

Squashballer som benyttes er markert med en eller to prikker:

Velg riktig ball når du spiller! Da blir det enda mer gøy.

Nybegynner – blå prikk
Litt erfaren – rød prikk
Erfaren spiller – gul prikk
Meget god – 2 gule prikker.

Husk også å varme opp ballen godt. Da spretter den bedre

Poengtelling

Følgende poengsystem benyttes:
Det spilles med poeng på alle baller. Det spilles opp til 11, men blir stillingen 10-10 skal det spilles videre til en av spillerne vinner med 2 overskytende poeng, f.eks. 17–15.

Det spilles best av 5 game.